Gränsfejd

Gransfejd

Gränsfejd är förmodligen Sveriges mest lokala band. De fem medlemmarna – Stefan Wernborg, Henrik Enskog, Magnus R Lindgren, Magnus Blixt och Christian Löwenborg Wahlström – är alla nära grannar och vänner. Gränsfejd släppte sin ”Livets bästa dagar” i juni 2015. Ett komplett album med elva egna låtar. Uppföljaren “Aldrig gå hem” släpptes ett år senare, 2016.
LivetsBastaDagar
Bandet har sitt ursprung i ett bostadsområde runt Fageredssjön i södra Mölndal. Området kallas numera Fagerbygden men är utmärkt på kartan som Flabäck och Fagered. Bandet är ett stående inslag i samband med olika festligheter som anordnas av och för de boende i området. Med ett fåtal maratonspelningar varje år, från midsommar till oktober, har bandet gjort sig ett namn som traktens röjigaste partyband. Man är lika välkända på hemmaplan som man är okända på andra håll, än så länge.

Fagerbygden är en trakt i nuvarande Mölndal där svenskarna förr i tiden låg i ständiga fejder med danskarna om var gränsen mellan de båda rikena skulle dras. Flabäcken var socken-, landskaps- och riksgräns fram till freden i Brömsebro 1645. År 1603 avslutades det sista fredsmötet vid bäcken, vilket också markeras av en stor minnessten som står där idag. Idag är det en lugnare trakt. Idyllen, det vackra landskapet, människorna som bor där och bygdens dramatiska historia är genomgående och återkommande teman i Gränsfejds musik.

Några spelningar värda att nämna som genomfördes utanför Fagerbygdens trygga famn är: Kulturkalaset i Göteborg, Releasespelning på Lindome Saloon, Livereds kapell.

Ytterligare information
Magnus R Lindgren, mobil: 0706-40 65 02, e-post: magnus@skrivkraft.com
Stefan Wernborg, mobil: 0707-690892, e-post: wernborg@live.se

Besök oss på Facebook: https://www.facebook.com/gransfejd/

Gränsfejd Pressmeddelande 2015-06-10

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *